Cepiva in infekcijske bolezni: 3. del (ponarejeni grafi)

Baje že dolgo nisem nič napisal. V prihodnje bom poskušal stvari objavljati bolj redno. Predvsem si želim v enem članku povzeti čim več informacij o cepivih, kar je bil tudi glavni razlog za začetek pisanja tega bloga. Ker gre za zelo obširno in kontroverzno temo, poskušam biti čim bolj točen in jasen, zato si za pisanje vzamem čas. Informacije sem/bom objavljal v več delih in jih na koncu združil. V prejšnjem delu sem obljubil nekaj ponarejenih grafov, ki jih nasprotniki cepljenja uporabljajo pri svojem argumentiranju. Teh je na internetu malo morje. Na primer:

1. Prvi graf skuša pokazati, da so cepiva nepotrebna, saj naj bi nalezljive bolezni izginile preden se je sploh začelo cepiti. To je laž.

2. Drugi prikazuje, da med epidemijami zbolevajo večinoma cepljeni ljudje. To je polresnica in te so običajno najbolj zavajajoče. Te teme se bom lotil prve.

3. Med cepljenimi je baje tudi več različnih bolezni (npr. Chronova). Večina trditev, da cepiva povzročajo [vstavi poljubno bolezen tukaj] so enostavno izmišljene, brez kakršnekoli osnove.

Vsak izmed teh grafov si zasluži objavo svojega članka. Do takrat lahko za domačo nalogo sami poskušate najti napake.

Preberi še:

-Cepiva in infekcijske bolezni: 1. del (UVOD)

-Cepiva in infekcijske bolezni: 2. del (mortaliteta, incidenca)

Advertisements

4 comments

    1. Dobil sem dobro idejo. Primerjati nalezljive bolezni v Sloveniji z “modernimi in demokratičnimi državami EU.” Hvala za ta res zanimiv predlog.

Komentarji so zaprti.